Oricine adoră o conspirație. – Dan Brown

 

CONSPIRAȚII. PESTE TOT CONSPIRAȚII

Mesajele subliminale din filme și muzică ce afectează în timp, în mod inconștient, comportamentul uman.

Libertatea de alegere a individului suprimată de manipularea în masă prin intermediul ferocității media.

Elite mondiale care controlează guverne, industrii și organizații media.

Conspirații religioase.

 Conspirații politice.

Conspirația „Facebook”

Etc etc etc.

Un om „cu mintea în cap” nu poate să dea crezare acestor lucruri, pentru că are creierul spălat să nu o facă.

Pe de altă parte, un om „cu mintea deschisă” care se documentează și descoperă, spre exemplu, că în băutura Pepsi se folosesc celule umane de la fetuși avortați, ori că globurile de Crăciun sunt o reminiscență simbolică a testiculelor zeului Soare venerat de către păgânii care îmbodobeau copaci cu mult înainte de apariția acestui obicei în rândul creștinilor, își spală creierul el însuși (fiecare va decide dacă într-un sens bun sau rău) de bunăvoie și nesilit de nimeni.

Dacă ne băgăm nasul în culisele întunecate ale acestei lumi, o facem pe propria răspundere.  Pentru că din acel moment, comportamentul nostru va oscila între normal și paranoia. Da, ceea ce putem afla poate fi atât de mind-blowing încât să ne schimbe percepția asupra a tot ce ne înconjoară.

În România, termenul de „conspirație” și tot ceea ce presupune acesta, a prins amploare în ultimii 15 ani. Depășind treptat granițele literaturii și filmului, teoriile conspiraționiste de tot felul reprezintă pentru unii o realitate incontestabilă.

Și totuși, mentalitatea globală a reușit până acum să mențină o bună parte dintre acestea la gradul de ficțiune. Din nou aș spune că e vorba de o conspirație, în spatele mentalității colective existând de fapt un manipulator care dictează din umbră ceea ce oamenii trebuie să creadă și ce nu.

Conspiracy-Watch-Logo-1-1

DE CE NU CREDEM 

Însăși instinctul de a nega și a ridiculiza, să zicem, un adevăr incontestabil care, la început, arată ca scos dintr-un scenariu de filme cu spioni, este o reacție cultivată ce-i îngrădește astfel pe cunoscători și inițiați.

Uneori, anumite „societăți secrete” selectează din această breaslă a cunoscătorilor/inițiaților anumite persoane pe care le finanțează și prin intermediul cărora ei transmit diverse informații populației. Ei sunt, cel mai adesea, scriitori, regizori și muzicieni, deoarece se fac ușor „auziți” de majoritatea categoriilor de oameni. Până acum, cel mai mare succes l-au avut, printre alții, Dan Brown, Stephen King și J.K. Rowling.

Lucrările acestora, fie că vorbim de romane, muzică sau filme artistice, rămân în stadiul de ficțiune, mergându-se pe ideea „mulți văd, puțini cunosc”. Este un procedeu straniu, dar interesant. Ni se oferă informații, dar între noi și acestea este așezat numaidecât un paravan de sticlă, dincolo de care nu putem trece decât cu riscul de a ne pierde reputația, sănătatea mintală, iar uneori, chiar viața.

CREDEM SAU NU?

„Să ne ferim de învățăturile care nu invită la întrebări, la dezbatere, sau care tolerează disprețul și deriziunea. Ele nu fac altceva decât să lase de înțeles că Dumnezeu ne vrea proști.”

Jonathan Black, Istoria secretă a lumii

CE FACEM? 

Răspunsul are mai multe variante. Fiecare alege ce vrea.

  1. Preferăm ignoranța.
  2. Conștienți fiind de toate, trăim în continuare după regulile lor.*
  3. Definim ce este normal pentru noi ca ființe umane (fiecare individ este „liber”** să discearnă), apoi încercăm să fim suficient de normali încât să ne bucurăm de viață și suficient de prudenți încât să nu ne lăsăm absorbiți de valul secolului, cu alte cuvinte, să fim VIGILENȚI. Rezultatul poate fi un mod de viață original, „cool” și „la modă” peste 100 de ani, cine știe…

*Această opțiune se potrivește cel mai bine crezului „oricum trebuie să murim din ceva”, când vine vorba de alimentație, spre exemplu. Dar moartea trupului este nesemnificativă, când spiritul ne moare odată cu capitularea în fața forțelor care ne subjugă. Hristos a zdrobit moartea prin Înviere.  Triumful vieții asupra morții reprezintă triumful spiritului asupra materiei. El ne-a dat un exemplu și nu ne-a scos doar din păcat, deschizând calea celor morți către Împărăția Tatălui, ci ne-a dat cheia vieții spirituale pe Pământ. Pentru noi, asta înseamnă atitudinea.

** Acum pus cuvântul liber între ghilimele, pentru că, în realitate, nimeni nu poate face, cu adevărat, alegeri personal-obiective cu privire la ceea ce consideră că este benefic pentru modul său de a trăi ca ființă umană, deoarece alegerile noastre sunt direct influențate de educație, anturaj, societate, convingeri politice și religioase, toate acestea, la rândul lor, fiind sisteme progamatice de constituire a calității vieții- asta ca argument la afirmația „Viața este o conspirație”.

Oricum, când va fi „la modă” să te uiți disprețuitor (fără să tânjești) la un produs din magazine ce media ți-l bagă pe gât prin orice mijloace de reclamă, în încercarea de a te convinge că ai neapărat de nevoie de acel lucru, atunci mentalitatea umană va atinge cu totul alt nivel, iar omul va scăpa din lanțurile sclaviei consumului. Omul va avea liberul arbitru în adevăratul sens al cuvântului ceea ce va duce la o schimbare globală a caracterului pieței (acesta este doar un exemplu). Pentru a continua ideea… Omul va fi în felul acesta capabil să cumpere un device electronic sau un aparat electrocasnic care să nu se strice după 4 ani, (când ar fi obligat să-l înlocuiască cu unul nou) ori, din contră, omul nu va mai fi „manipulat” să-și schimbe bunul funcțional cu un model de ultimă oră ce va fi înlocuit de un alt model de ultimă oră în nici 12 luni de zile.

Un alt exemplu ar fi obstrucționarea mass-media. Omul va alege să plătească pachete TV pentru canale cenzurate și specializate numai pe reclame, sau știri, acestea fiind scoase din grila tuturor posturilor la care au acces și minorii. Adultul va fi liber să aleagă când și dacă să se încarce sau nu cu emoții nocive, contrar inofensivei sale intenții de a fi la curent cu întâmplările din lume.

Tot astfel, adultul nu va mai fi obligat să vadă zilnic o reclamă la un suc (din ingrediente ale căror denumiri numai chimiștii le înțeleg), ajungând să poftească la acesta, iar copilul să ajungă să tânjească după o jucărie obscen de scumpă (și total nefolositoare pe care o va abandona în câteva săptămâni) numai pentru că cei de la TV l-au convins că astfel el va fi mai fericit.

Acestea nu sunt decât câteva exemple care, în viziunea unor idealiști, ar constitui principalele puncte în agenda unei lumi care să ne aparțină cu adevărat, o lume în care omenirea să conspire împotriva conducătorilor săi din umbră.

Reclame